Ga naar de hoofdinhoud
 

Alpina: Een tijdloze reis van Innovatie en Kwaliteit

Het begin van Alpina’s horologische reis

Vanaf het prille begin in 1883 heeft Alpina zich verbonden met horologische innovatie. Deze Zwitserse meester in tijdmeting heeft altijd gestreefd naar verbeteringen, van het creëren van een uitstekende werkomgeving tot het introduceren van nieuwe kwaliteitscontrolecriteria. Het visionaire brein achter dit alles was Gottlieb Hauser, die overtuigd was dat Alpina wereldwijd zou uitgroeien tot een succes vanwege de kwaliteit, duurzaamheid, precisie en het ontwerp van zijn horloges.

De geboorte van het ‘Alpina 4’ concept

In 1938 werd Hausers visie werkelijkheid met de introductie van het baanbrekende “Alpina 4” concept. Hiermee revolutioneerde hij de wereld van sporthorloges door vier essentiële principes te introduceren voor elk horloge dat aanspraak wilde maken op de titel van een ware “sportwatch”. Deze principes waren:

 1. Antimagnetisch:
  • Bescherming tegen magnetische velden voor optimale prestaties.
 2. Antishock:
  • Bestand tegen schokken, cruciaal voor sportieve activiteiten en avonturen.
 3. Waterbestendig:
  • Weerstaat de elementen, perfect voor duikers en watersportliefhebbers.
 4. Roestvrij:
  • Vervaardigd uit roestvrij staal voor duurzaamheid en een stijlvolle uitstraling.

De glorie jaren van de Alpina 4

Het streven naar innovatie en de productievolgens het “Alpina 4” concept leidde tot ongekend succes in domeinen waar absolute betrouwbaarheid cruciaal was. Alpinisten, luchtmachtpiloten, duikers, de marine en het leger kozen unaniem voor de legendarische “Alpina 4” als hun tijdwaarnemer.

Heropleving en Innovatie

Sinds 2003 heeft Alpina indrukwekkende stappen gezet in de wereld van de Zwitserse horlogemakerij. De introductie van vier volledig nieuwe, in eigen huis ontwikkelde complicaties zoals de AL-980 Tourbillon, AL-718 World Timer, AL-950 Automatic Regulator en AL-710 Small Date bevestigden de hernieuwde opkomst van Alpina. In 2006 verhuisde Alpina naar een nieuw, ultramodern productiecentrum in Plan-les-Ouates, Genève. Deze hi-tech faciliteit van 3200 vierkante meter is de thuisbasis van toegewijde vakmensen die onze uurwerken en horloges produceren. In 2015 innoveerde Alpina verder met de introductie van de Horological Smartwatch, een Zwitsers gemaakt connected horloge met analoge tijd en quantified-self functionaliteiten. Daarnaast presenteerde Alpina het in-house kaliber AL-760 Automatic Flyback Chronograph, dat de flyback-mechanisme-technologie opnieuw interpreteert met de gepatenteerde “Direct Flyback” technologie.

Vandaag de dag weerklinken de idealen en innovatie waarop Alpina is gebouwd nog steeds in onze fabriek in Genève, waar we professionele sporthorloges maken volgens de hoogste horologische normen. De reis van Alpina gaat door, voortgestuwd door de erfenis van Gottlieb Hauser en gedreven door voortdurende innovatie en onafhankelijkheid.

Ontdek de tijdloze pracht van Alpina bij Heart4Watches, waar elk horloge een verhaal vertelt van passie, vakmanschap en vooruitgang. Als trotse ‘Alpinist’ draagt u niet alleen een horloge; u draagt een stukje geschiedenis en een belofte van toekomstige prestaties. Vertrouw erop, reken erop – uw Alpina horloge, een metgezel voor het leven.