Ga naar de hoofdinhoud
Photo 1 Photo 2 Photo 3

Over ons

Heart 4 watches

Heart4watches is opgericht in 2020 door Matthias van Harten. Samen met heart4jewels vormt heart4watches het heart4 totaalconcept.

Heart4watches is een concept met een webshop en een showroom. Ons serviceniveau, uitstekende garantiebepalingen en snelle levering zorgen voor tevredenheid bij onze klanten.

Omdat duurzaamheid een belangrijke drijfveer is in ons concept, bestaat de collectie hoofdzakelijk uit horloges met een automatisch, zelf opwindend uurwerk. Gebruikte horloges worden niet afgedankt, maar volledig gereviseerd. Op deze zogenoemde pre-owned (2de hands) time pieces krijgt u in veel gevallen dan ook twee jaar volledige heart4watches garantie.

Onze historie

  • Gert van Harten begint als jonge horlogemaker samen met zijn vrouw een horlogeatelier in de Veluwse legerplaats Harskamp. Hij repareerde horloges, klokken en wekkers voor de plaatselijke bevolking en voor een enkele juwelier in de omgeving. Doordat het atelier aan huis was, sloeg de passie van Gerrit al vroeg over naar zijn zoon Marius.
  • Gerrit van Harten opende zijn eigen juwelierszaak aan de Margrietlaan in Harskamp. Hij verkocht daar naast sieraden ook prachtige merken zoals Enicar, Ronda, Omega, Certina en Prisma.
  • Marius van Harten gaat naar de Vakschool in Schoonhoven om in zijn vaders voetsporen te treden. Hij begint met de opleiding uurwerktechniek. Na een jaar besluit hij over te stappen naar de opleiding tot goudsmid en gaat na het behalen van zijn diploma aan het werk bij Brans Almelo BV, een groot Nederlands service bedrijf voor Juweliers.
  • Marius van Harten richt samen met zijn vrouw en vader een nieuwe VOF op en opent een tweede juwelierswinkel in Ede (Veluwe).
  • Marius en Tineke worden eigenaar van Brans Almelo BV en breiden dit mooie familiebedrijf uit met een horlogereparatie atelier waarmee het familiebedrijf de volledige service voor juweliers verzorgt. Het bedrijf groeit door en ook zoon Matthias is al vroeg te vinden achter de werkbank bij zijn vader. Zijn belangstelling voor horloges groeit met de jaren.
  • Matthias van Harten treedt in de voetsporen van opa Gerrit en vader Marius en koopt oude mechanische horloges van particulieren en knapt ze vervolgens op. Hij richt het platform heart4watches op waar deze mooie pre-owned tijdstukjes tot hun recht komen en verkocht worden.